Urheiluvalmennuksesta voi lukioaikana suorittaa kuusi opintojaksoa (LI011 – LI016). Urheiluvalmennuskurssit suoritetaan kahtena aamuna viikossa kolmen jakson aikana yhteistyössä eri lajien valmentajien johdolla.

Tavoitteina urheiluvalmennuksessa on, että opiskelija syventää tietojaan ja taitojaan aktiivisesti harrastamassaan lajissa ja oppii säännöllisen, useamman kerran päivässä tapahtuvan monipuolisen harjoittelun merkityksen kehitykselleen. Tavoitteena on myös lukio-opintojen ja aktiivisen urheilunharrastamisen yhteen sovittaminen.

Tarkemmat lajikohtaiset suunnitelmat ovat luettavissa omalla sivullaan.

Urheiluvalmennukseen Arkadian yhteislyseoon haetaan yhteishaussa Opintopolku-fi-palvelun kautta sähköisellä lomakkeella valtakunnallisen aikataulun mukaisesti. Sähköisen hakemuksen lisäksi hakija täyttää erillisen paperisen ilmoittautumislomakkeen urheiluvalmennukseen lukuvuodeksi 2024-2025, joka palautetaan Arkadian yhteislyseoon. Urheiluvalmennukseen ilmoittautumislomakkeen voit ladata täältä.

Yhteishaun yhteydessä täytetään myös ainevalintakortti, joka toimitetaan urheiluvalmennushakemuksen ilmoittautumislomakkeen kera Arkadian yhteislyseoon viimeistään 28.3.2024 mennessä (ainevalintakortin voi tulostaa täältä).