Yleislinjan laaja kurssitarjonta

Olemme monipuolinen lukio, jossa omia yksilöllisiä opintopolkuja on helppo toteuttaa. Laaja kurssivalikoima mahdollistaa laajan tutkinnon tekemisen. Hyvin varusteltu luonnontieteiden laboratorio mahdollistaa korkeatasoisen tiedeopetuksen. Ylioppilaskokeisiin valmentavat kurssit auttavat onnistumaan.

Taidelinjalla toteutat itseäsi

Arkadian yhteislyseossa on yleislinjan lisäksi taidepainotteinen linja, jossa työskentelymuotoina ovat teatteritaiteen, musiikin, tanssin ja kuvataiteen yhteisvoimin toteutettavat produktiot. Musiikkiluokassa ja sen yhteydessä olevassa äänitysstudiossa on monipuolinen soitto- ja äänityslaitteisto.

Urheiluvalmennus osana lukiota

Eri urheilulajien aktiiviharrastajilla on mahdollista yhteensovittaa urheiluharrastus ja lukio-opiskelu urheiluvalmennuskursseilla. Paikallisten jalkapallo-, ringette- ja jääkiekkoseurojen kanssa tehdään aktiivista yhteistyötä urheiluvalmennuksen tarjoamiseksi. Yhteistyötä valmennuksen (esim. kilparatsastus, yksilölajit) osalta tehdään myös muissa lajeissa. Uusi Arkadia-halli antaa upeat puitteet liikunnan opetukselle ja valmennustoiminnalle.

Laaja kielitarjonta ja opintomatkat ulkomaille

Opintomatkat ovat osa kurssien sisältöjä ja opiskelua. Vuodessa tehdään useita opintomatkoja ulkomaille. 

Arkadian yhteislyseossa tarjotaan A-kielinä (pitkä) englantia, ruotsia, saksaa ja ranskaa. B-kielinä (lyhyt) tarjotaan ruotsia, saksaa, ranskaa, espanjaa ja italiaa. Kielten ryhmien perustamisen edellytyksenä on vähintään 10 opiskelijan kielivalinta. Saman kielen eritasoisia ryhmiä saatetaan yhdistellä.

Lukiodiplomit

Lukiodiplomeita voi suorittaa kuvataiteessa, liikunnassa, teatteritaiteessa, tanssissa ja musiikkissa.

Erityisen tuen järjestelyt

Erityisopettaja tekee lukion aloittaville opiskelijoille oppimiskartoitukset. Tarvittaessa opiskelijalla on mahdollisuus tavata erityisopettaja. Lukio-opintojen aikana on mahdollista saada vastaavat erityisjärjestelyt kuin ylioppilaskirjoituksissa.

Lukion tilaesittelyvideo: Nyt tarjolla 40h + k + s + halli