Urheiluvalmennuksesta voi lukioaikana suorittaa kuusi kurssia (Li011 – Li016) tai kuusi opintojaksoa (12op., Li10-Li11). Urheiluvalmennusta tarjotaan periodeissa 1, 2 ja 3 keskiviikkoa ja perjantaiaamuisin yhteistyössä eri lajien valmentajien kanssa.

Tavoitteina urheiluvalmennuksessa on, että opiskelija syventää tietojaan ja taitojaan aktiivisesti harrastamassaan lajissa ja oppii säännöllisen, useamman kerran päivässä tapahtuvan monipuolisen harjoittelun merkityksen kehitykselleen. Tavoitteena on myös lukio-opintojen ja aktiivisen urheilunharrastamisen yhteen sovittaminen.

Sisällöissä korostuu henkilökohtaisten tietojen ja taitojen harjoittelu etenkin oman lajin vaatiman fyysisen suorituskyvyn, mutta myös mahdollisuuksien mukaan erilaiset lajille tyypilliset ominaisuudet huomioiden.

Urheiluvalmennus järjestetään yhteistyössä paikallisten liikuntaseurojen ja eri lajivalmentajien kanssa. Paikalliset liikuntaseurat tarjoavat ammattitaitoiset valmentajat lajiryhmien käyttöön ja yksilölajeissa valmennukset sekä harjoittelun suunnittelussa on mukana opiskelijan henkilökohtainen valmentaja.

Urheiluvalmennuskursseja voi suorittaa Arkadian yhteislyseossa lukuvuonna 2021-2022 seuraavissa lajiryhmissä:

Jääkiekko. Jääharjoitukset keskiviikko ja perjantaiaamuisin 1.,2. ja 3. perioideissa.
Jalkapallo. Harjoitukset tekonurmella tai jalkapallohallissa keskiviikko ja perjantaiaamuisin 1.,2. ja 3. periodeissa.
Ringette. Jääharjoitus keskiviikkoisin harjoitusjäähallissa klo 8-9 1.,2. ja 3. periodeissa. Halutessaan ringetteen osallistuva opiskelija voi lisäksi osallistua Tuomas Suur-Inkeroisen valmennuksessa yhteisharjoitukseen Muut lajit –ryhmän mukana perjantaisin klo 8-9.
Taitoluistelu. 1., 2. ja 3.periodeissa omatoiminen aamuharjoitus keskiviikkoisin klo 8-9 tai NTL:n luistelijoille seuran oma jääharjoitus iltapäivällä. ääharjoitus kaikkien seurojen luistelijoille perjantaisin klo 8-9.

Muut lajit. Yksilölajien ja myös sellaisen joukkuelajin edustaja, jolle ei ole tarjolla omaa lajiryhmää, harjoittelevat kaikki yhdessä ohjatusti perjantaisin klo 8.05 Tuomas Suur-Inkeroisen johdolla 1., 2. ja 3. perioidessa. Toinen aamuharjoitus keskiviikkoisin klo 8-9  toteutetaan itsenäisesti oman lajivalmentajan kanssa laaditun suunnitelman mukaisesti. Omatoimiset harjoitukset tulee raportoida ja palauttaa ohjeistetusti Classroom:iin.

Miten urheiluvalmennukseen pääsee mukaan?

Valmennus on tarkoitettu pääasiassa niille, jotka jo aktiivisesti harrastavat urheiluseurassa.
Täytä ainevalintakortin yhteydessä ilmoittautumislomake urheiluvalmennukseen ja toimita lukiolle ilmoitettuun määräaikaan mennessä.
”Muiden lajien” harrastaja, keskustele asiasta myös valmentajasi kanssa
Koulun yhteyshenkilönä toimii liikunnanopettaja Juha Himanen.

Urheilulinjalle hakeminen…