Urheiluvalmennuksesta voi lukioaikana suorittaa 12 opintopistettä / kuusi kurssia.

Urheiluvalmennuskurssit suoritetaan yhteistyössä eri lajien valmentajien ohjauksessa kahtena aamuharjoituksena viikossa kolmen ensimmäisen periodin aikana. 

Tavoitteina urheiluvalmennuksessa on, että opiskelija syventää tietojaan ja taitojaan aktiivisesti harrastamassaan lajissa ja oppii säännöllisen, useamman kerran päivässä tapahtuvan monipuolisen harjoittelun merkityksen kehitykselleen. Tavoitteena on myös lukio-opintojen ja aktiivisen urheilunharrastamisen yhteen sovittaminen. 

Sisällöissä korostuu henkilökohtaisten tietojen ja taitojen harjoittelu etenkin oman lajin vaatiman fyysisen suorituskyvyn, mutta myös mahdollisuuksien mukaan erilaiset lajille tyypilliset ominaisuudet huomioiden.

Urheiluvalmennus järjestetään yhteistyössä paikallisten liikuntaseurojen ja liikunta-alan toimijoiden kanssa. Yhteistyössä mukana olevat ammattitaitoiset valmentajat tuovat osaamisensa lajiryhmien käyttöön ja yksilölajeissa harjoittelun suunnittelussa on mukana myös opiskelijan henkilökohtainen valmentaja.

Urheiluvalmennustoimintaa järjestetään Arkadian yhteislyseossa lukuvuonna 2023-2024 seuraavissa lajiryhmissä: 

Jääkiekko. Jääharjoitus jäähallissa keskiviikkoisin. Perjantaiaamuisin ohjattu harjoitus Muut lajit -ryhmän mukana. Yhteistyössä Mikko Latvala.

Jalkapallo. Lajiharjoitukset tekonurmella / kuplahallissa keskiviikko- ja perjantaiaamuisin. Yhteistyössä NJS.

Taitoluistelu. Jääharjoitus NTL:n luistelijoille keskiviikkoisin NTL:n ilmoituksen mukaisesti. Jääharjoitus kaikille ryhmään kuuluville perjantaiaamuisin. Muiden seurojen kuin NTL:n luistelijat suorittavat keskiviikkoaamuisin omatoimisen aamuharjoituksen, joka raportoidaan urheiluvalmennuksesta vastaavalle opettajalle. Yhteistyössä NTL.

Salibandy. Lajiharjoitus Arkadia-hallissa keskiviikkoaamuisin. Perjantaiaamuisin ohjattu harjoitus Muut lajit -ryhmän mukana. Yhteistyössä SB-Pro.

Uinti. Lajiharjoitukset Rajamäen uimahallilla keskiviikkoisin. Perjantaiaamuisin ohjattu harjoitus Muut lajit -ryhmän mukana. Yhteistyössä Nurmijärven Uinti.

Muut lajit. Ryhmään kuuluvat opiskelijat harjoittelevat omatoimisesti keskiviikkoaamuisin, josta raportoidaan urheiluvalmennuksesta vastaavalle opettajalle. Muut lajit -ryhmä harjoittelee yhdessä perjantaiaamuisin Fit24:n tiloissa Mervi Valimaan ohjauksessa. Perjantaiaamun harjoitus on viikon toinen harjoitus myös salibandy-, jääkiekko- ja ringette -lajiryhmien opiskelijoille. Yhteistyössä Mervi Valimaa / Fit24 Klaukkala.

Miten urheiluvalmennukseen pääsee mukaan?

Valmennus on tarkoitettu pääasiassa niille, jotka jo aktiivisesti harrastavat urheiluseurassa.
Täytä ainevalintakortin yhteydessä ilmoittautumislomake urheiluvalmennukseen ja toimita lukiolle ilmoitettuun määräaikaan mennessä.
”Muiden lajien” harrastaja, keskustele asiasta myös valmentajasi kanssa
Koulun yhteyshenkilönä toimii liikunnanopettaja Juha Himanen.

Urheilulinjalle hakeminen…