Haku Arkadian yhteislyseon toisen vuosikurssin lukiopaikoille lukuvuodelle 2023-2024 on avattu ja päättyy keskiviikkona 3.5.2023 klo 15.00.

Tällä hetkellä (6.4.2023)  jaossa on kaksi opiskelupaikkaa: yksi yleislinjalle ja yksi taidelinjalle. Hakija voi hakea molemmille linjoille, mutta tällöin hänen tulee ilmoittaa hakemuksessaan ensisijaisuusjärjestys hakulomakkeella.

Taidelinjan hakijoille järjestetään hakuajan päätyttyä erillinen haastattelu, jonka pisteet koostuvat aikaisemmista taideopinnoista (mahdollinen todistus tuodaan haastatteluun), harrastuneisuudesta, soveltuvuudesta ja haastattelusta sekä haastattelun yhteydessä annettavasta oman pääaineen (musiikki, teatteri tai tanssi) näyttökokeesta (max 10p.). Haastattelun pisteiden hyväksymisrajakriteerinä on vähintään 5,0 pistettä. Lukiolta lähetetään erikseen haastattelukutsu hakijoille hakuajan päätyttyä.

Päätös paikkajaosta ilmoitetaan keskiviikkona 24.5.2023 hakijoille ja paikan saanut opiskelija voi aloittaa opinnot Arkadian yhteislyseossa ensimmäisen periodin alussa syksyllä 2023. 

Osallistuakseen valintaan, opiskelijan on toimitettava Arkadian yhteislyseon rehtorin sähköpostiosoitteeseen (pääset lähettämään sähköpostin turvasähköpostiosoitteen kautta klikkaamalla oheista linkkiä: heidi.handolin-kiilo@ayl.fi) tai lukion kansliaan henkilökohtaisesti 3.5.2023 klo 15 mennessä:

  • oheinen hakukaavake
  • kopio lukiosuorituksista tähän saakka

Kaavakkeen ja todistukset voi toimittaa sähköisesti joko skannattuna tai hyvälaatuisena kännykkäkamerakuvana.

Valinta perustuu lukio-opintojen lukuaineista suoritettujen opintojaksojen keskiarvoon. Lukio-opintoja tulee olla hakuvaiheessa suoritettuna vähintään 40 hyväksyttyä opintopistettä. 

Hakijoille ilmoitetaan päätös valinnasta sähköpostitse keskiviikkona 24.5.2023.

Lisätietoja opiskelijavalintaan liittyen lukion rehtori Heidi Handolin-Kiilolta.