Urheiluvalmennuksesta voi lukioaikana suorittaa kuusi kurssia (Li011 – Li016). Urheiluvalmennuskurssit suoritetaan kahtena aamuna viikossa kolmen jakson aikana yhteistyössä eri lajien valmentajien johdolla.

Tavoitteina urheiluvalmennuksessa on, että opiskelija syventää tietojaan ja taitojaan aktiivisesti harrastamassaan lajissa ja oppii säännöllisen, useamman kerran päivässä tapahtuvan monipuolisen harjoittelun merkityksen kehitykselleen. Tavoitteena on myös lukio-opintojen ja aktiivisen urheilunharrastamisen yhteen sovittaminen.

Sisällöissä korostuu henkilökohtaisten tietojen ja taitojen harjoittelu etenkin oman lajin vaatiman fyysisen suorituskyvyn, mutta myös mahdollisuuksien mukaan erilaiset lajille tyypilliset ominaisuudet huomioiden.

Urheiluvalmennus järjestetään yhteistyössä paikallisten liikuntaseurojen ja eri lajivalmentajien kanssa. Paikalliset liikuntaseurat tarjoavat ammattitaitoiset valmentajat lajiryhmien käyttöön ja yksilölajeissa valmennukset sekä harjoittelun suunnittelussa on mukana opiskelijan henkilökohtainen valmentaja.

Urheiluvalmennuskursseja voi suorittaa Arkadian yhteislyseossa lukuvuonna 2018-2019 seuraavissa lajiryhmissä:

Jääkiekko. Jääharjoitukset keskiviikko ja perjantaiaamuisin 1.,2. ja 3. jaksossa
Jalkapallo. Harjoitukset tekonurmella keskiviikko ja perjantaiaamuisin 1.,2. ja 3. jaksoissa.
Ringette. Jääharjoitus keskiviikkoisin klo 8-9 1.,2. ja 3. jaksoissa. Halutessaan ringetteen osallistuva opiskelija voi lisäksi osallistua Kirsi Vaulamon pitämään yhteisharjoitukseen Muut lajit –ryhmän mukana tiistaisin klo 14:10.
Taitoluistelu. Jääharjoituksen NTL:n luistelijoille 1., 2. ja 3.jaksoissa klo 14:15 harjoitushallissa. Jääharjoitus kaikkien seurojen luistelijoille perjantaisin klo 8-9. Taitoluisteluryhmän opiskelija voi osallistua tiistaisin klo 14:10 muut lajit- ryhmän yhteisharjoitukseen.
Salibandy. Lajiharjoitus Arkadia hallissa keskiviikkoaamuisin 1., 2. ja 3.jaksoissa. Salibandyryhmään kuuluva opiskelija voi osallistua tiistaisin klo 14:10 Kirsi Vaulamon pitämään yhteisharjoitukseen.
Muut lajit. Yksilölajien ja myös sellaisen joukkuelajin edustaja, jolle ei ole tarjolla omaa lajiryhmää, harjoittelevat kaikki yhdessä ohjatusti tiistaisin klo 14:15-15:15 Kirsi Vaulamon johdolla 1., 2. ja 3. jaksossa. Toinen aamuharjoitus toteutetaan itsenäisesti oman lajivalmentajan kanssa laaditun suunnitelman mukaisesti joko keskiviikko tai perjantai -aamussa klo 8-9. Omatoimiset harjoitukset tulee raportoida ja palauttaa ohjeistetusti.

Miten urheiluvalmennukseen pääsee mukaan?

Valmennus on tarkoitettu pääasiassa niille, jotka jo aktiivisesti harrastavat urheiluseurassa.
Täytä ainevalintakortin yhteydessä ilmoittautumislomake urheiluvalmennukseen ja toimita lukiolle ilmoitettuun määräaikaan mennessä.
”Muiden lajien” harrastaja, keskustele asiasta myös valmentajasi kanssa
Koulun yhteyshenkilönä toimii liikunnanopettaja Juha Himanen.

Urheilulinjalle hakeminen…