(15.4.2020)

Suomessa vallitsevan poikkeustilanteen vuoksi olemme valmistautuneet siihen, että emme valitettavasti pysty tänä keväänä järjestämään ylioppilasjuhlia turvallisesti perinteisellä tavalla toukokuun lopulla. Olemme päättäneet noudattaa opetuksen järjestäjien edustajien (Kuntaliitto, AMKE, Yksityiskoulujen liitto) mukaisia valtakunnallisia suosituksia ylioppilasjuhlien järjestämiseksi. 

Ylioppilaaksi valmistuminen

Ylioppilaaksi valmistumisen edellytyksenä ei ole erillinen juhla tai juhlassa luovutettava todistus. Kevään ylioppilaat valmistuvat virallisesti normaalissa aikataulussa ja ovat hakukelpoisia kevään jatkokoulutushakuihin. Kun ylioppilaskoetulokset valmistuvat, ne ovat myös suomalaisten korkeakoulujen käytössä, eikä paperista todistusta yleensä edellytetä hakuvaiheessa. Omat tulostiedot voi jakaa haluamilleen tahoille digitaalisesti myös Oma Opintopolku -palvelun kautta. 

Arkadian yhteislyseon ylioppilastodistukset toimitetaan keväällä 2020 postitse.

Postituksessa käytetään koululle ilmoitettuja osoitetietoja. Mikäli opiskelijan yhteystiedot ovat muuttuneet esimerkiksi muuton vuoksi tai opiskelija ei halua todistusta lähetettävän postitse, asiasta tulee ilmoittaa lukion koulusihteeri Virpi Häsälle sähköpostitse (kanslia@ayl.fi) 13.5.2020 mennessä.

Arkadian yhteislyseon virtuaalitilaisuus ylioppilaille 30.5.2020

Järjestämme Arkadian yhteislyseon ylioppilaiden kunniaksi etätervehdyksen ylioppilaille ja heidän läheisilleen lauantaina 30.5.2020 klo 10.00. Tällöin valmistuvat ylioppilaat läheisineen voivat seurata striimattua tilaisuutta kotoaan etäyhteyksillä. Linkki live-striimiin on lähetetty wilma-viestinä.

Varsinaiset lakkiaiset siirtyvät syksyyn

Arkadian yhteislyseossa järjestetään yhteisöllinen juhlatapahtuma kevään 2020 ylioppilaille turvallisena ajankohtana myöhemmin syksyllä 2020. Ajankohta riippuu koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten hellittämisestä. Nykyisen tiedon valossa syksyn yhteinen juhlatapahtuma järjestetään lauantaina 29.8.2020. Mikäli juhlatapahtumaa ei tuolloin pystytä järjestämään turvallisesti, tullaan kevään 2020 ylioppilaat kutsumaan joulukuun alussa 2020 järjestettävään syksyn itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlaan. Varsinaisen ylioppilasjuhlan tarkemmasta toteutuksesta tiedotetaan myöhemmin lisää.

ylioppilasruusu