18.3.2020

Kuraattori ja psykologipalvelut

Arkadian yhteislyseoonkin palvelun tuottavat Nurmijärven kunnan oppilas- ja opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelut ovat lasten, nuorten ja huoltajien käytettävissä riippumatta siitä, tapahtuuko opiskelu koululla vai kotona.

Tukea tarjotaan tällä hetkellä ensisijaisesti puhelimitse. Kaikki sovitut asiakaspalaverit siirretään myöhempään ajankohtaan.

Mikäli sinulla on sovittuna tapaaminen psykologin tai kuraattorin kanssa, tulee työntekijä olemaan sinuun yhteydessä puhelimitse tai Wilma-viestillä ja voitte yhdessä sopia jatkosta.

Uusia asiakkaita pyydämme olemaan yhteydessä psykologiin tai kuraattoriin joko puhelimitse tai Wilma-viestillä. Poikkeustilanne herättää erilaisia tunteita niin lapsissa kuin vanhemmissa. Jos koet tarvitsevasi tukea näihin pohdintoihin, voit ottaa yhteyttä työntekijään.

Muutokset perheiden arjessa on nyt suuria. Kotona on hyvä keskustella, millaisin sopimuksin päivät saadaan sujumaan mahdollisimman hyvin. Vanhempien ja lasten keskusteluissa olisi hyvä sopia päivän rakenteesta: heräämisaika, työskentelyaika, ruokailu, ulkoilu. Kun asioista on sovittu ennakkoon ja noudatetaan säännöllistä päivärytmiä, oppiminen ja perheen yhteinen arki sujuvat poikkeustilanteesta huolimatta paremmin.

Terveydenhoitajat ja lääkärit

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat ja lääkärit siirtyvät osittain muihin tehtäviin tästä päivästä lähtien ainakin 13.4.2020 saakka. Keusote tiedottaa, kun terveydenhoitajille ja koululääkärille on jälleen aikoja varattavissa.

Terveydenhoitajatyövoimaa pyritään keskittämään kouluille, jotka ovat auki ja joissa on oppilaita. Kuntakohtaisesti nimetään yksi terveydenhoitaja hoitamaan välitöntä ja akuuttia tarvetta koskien koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa. Terveydenhoitajat ovat nimetty seuraavasti

Kutsuntarkastuksia jatketaan keskitetysti.

Yo-kirjoitusten aikana terveydenhoitajapalvelut pyritään järjestämään lukioilla 20.3.2020 saakka.

Infektioasioissa olkaa yhteydessä Korona -hoitopuhelimeen, p. 019-2260099 (avoinna joka päivä klo 8-20).

Muissa äkillisissä, lääkärin tai hoitajan arviota vaativissa asioissa olkaa yhteydessä omalle terveysasemalle. 

Huomioittehan, että kaikki terveydenhoitajat eivät näe wilmaviestejä nyt, kun ovat töissä muulla. 

Seuratkaa Keusoten, THL:n STM:n ja muiden virallisten kanavien viestintää.