(24.8.2020)

Arkadian yhteislyseon ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat kolmannen ja neljännen vuosikurssin opiskelijat siirtyvät etäopetukseen  31.8.-29.9. väliseksi ajaksi. Etäopetuksen tarkoituksena on turvata paremmin kokelaiden mahdollisuus osallistua ylioppilaskokeisiin. Nykytilanteessa yksikin opiskelijalla tai henkilökuntaan kuuluvalla todettu koronavirustartunta johtaisi laajoihin karanteenitoimiin kirjoittajien keskuudessa. Karanteenista ei voi osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Jos kirjoittajat ovat olleet etäopetuksessa heihin kohdistuvat karanteenirajoitusten mahdollisuudet ovat huomattavasti pienempiä.

Esimerkiksi viime päivinä muissa Suomen lukioissa, kuten Munkkiniemen yhteiskoulussa ja Turun Normaalikoulun lukiossa, todetut koronavirustartunnat ovat aiheuttaneet laajoja karanteeneja.

Selvästi abeille suunnatut kurssit toteutetaan etänä GoogleMeet-tunteina. Opiskelijakyselyn tulosten perusteella GoogleMeet-tapaamisia lisätään keväästä. Meet-tunteja on käytännössä lukujärjestykseen ilmoitetulla kohdalla, jos opettaja ei muuta ilmoita. Tämä auttaa myös opiskelurutiinien säilyttämistä etäopiskelujaksolla. Kaikkien Meet-tapaamisten kesto ei välttämättä ole 75 minuuttia. Osa abikursseista ehditään pitää valtaosin jo ennen etäopintoihin siirtymistä.

Etäopetukseen siirretyt opiskelijat eivät voi ruokailla koululla, jotta mahdollista altistumista ei pääse syntymään ruokailutilanteessa.

Toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijoita sisältävien ryhmien opetuksessa käytössä voi olla etäopetuksen ja lähiopetuksen yhdistelmä. Muutamien kurssien kohdalla toteutetaan opiskelijan itsenäistä työtä.

Ensimmäisen ja toisen vuosikurssin kurssit jatkuvat normaalisti lähiopetuksena. Jos toisen vuosikurssin opiskelija osallistuu selvästi abeille suunnatulle kurssille, osallistuu hän etäopetukseen esimerkiksi koulun tiloissa.

Ne kolmannen vuosikurssin opiskelijat, jotka eivät osallistu syksyn kirjoituksiin, jatkavat lähiopetuksena toteutettavilla kursseilla normaalisti.